Wil je voordelig kunnen laden bij een Allego laadpaal, dan heb je meerdere opties. In dit artikel verkennen we de goedkoopste mogelijkheden.

Welke laadpas voor Allego?

Goed om te weten is dat Allego geen eigen laadpas heeft. Je kunt met elke willekeurige laadpas bij een Allego laadpaal opladen, ook in het buitenland. Je betaalt in alle gevallen de standaardtarieven van de laadpas aanbieder (mobility service provider). Hierdoor kan het slim zijn om een aparte laadpas voor snelladen en openbaar laden te nemen.

Je kunt ook zonder laadpas bij Allego laadpalen digitaal laden. Dit kan bijvoorbeeld met de gratis Smoov App van Allego zelf, of met een creditcard of betaalpas die gekoppeld is aan een willekeurige laadpas.

Goedkope laadpassen voor Allego

Wat zijn nu goedkope opties voor een Allego laadpas? Afhankelijk van of je maar een paar keer per maand buiten de deur hoeft te laden, of zeer regelmatig (vanaf ongeveer 10x per maand) kun je beter kiezen voor een laadpas zonder abonnement of juist met abonnement.

In beide gevallen zijn de E-Flux laadpas en Green Caravan laadpas een voordelige keuze.

E-flux laadpas: Met en zonder abonnement is de E-Flux laadpas een hele slimme optie in combinatie met Allego laadpalen. Je betaalt het CPO tarief van de laadpaal. Met de E-Flux laadpas betaal je een van de laagste abonnementskosten van € 3,23 per maand, en een laag starttarief van € 0,32 zonder abonnement. E-Flux heeft bovendien een van de beste laadpaaldekkingen binnen de EU. Handig dus als je ook buiten Nederland wil kunnen laden bij Allego.

Green Caravan laadpas: Green Caravan biedt ook een voordelige laadpas aan, met CPO tarieven, voor als je bij Allego wil laden. Je betaalt hiermee een starttarief van € 0,35. Neem je een abonnement, dan betaal je daarvoor € 3,50 per maand.

Let op: vanaf 1 maart blokkeer tarief bij Allego laadpalen

Wil je tot voordelig laden bij Allego, houd er dan rekening mee dat je vanaf 1 maart 2025 een hoger connectief tarief betaalt van € 0,25 per kWh bij AC-laders van Allego. Dit bedrag wordt vanaf het eerste uur gerekend en kent geen maximum. Met het verhogen van de kosten wil Allego voorkomen dat laadpalen onnodig lang bezet worden gehouden. Laat je auto dus niet onnodig lang aan de laadpaal staan.