Beste vakantiepas

Ben je van plan om op vakantie te gaan met je elektrische auto? Dan is het handig om je van te voren te verdiepen in welke laadpas je het beste mee op reis kunt nemen. Uit het grote aanbod van laadpassen, hebben wij de drie beste laadpassen voor op vakantie hieronder voor je op een rijtje gezet.

Wist je trouwens dat veel laadpassen gratis aan te vragen zijn en geen maandelijkse kosten berekenen? Het kan dus voordelig zijn om meerdere passen mee op vakantie te nemen.
20 Europese landen
Meest geaccepteerde laadpas
Gratis koffie tijdens wachten
11 Europese landen
Scherp tarief € 0,35 / kWh
Geen extra kosten

Shell Recharge laadpas

De Shell Recharge laadpas is de meest geaccepteerde pas in Europa en daarom erg handig om hoe dan ook mee te nemen tijdens jouw autoreis door Europa. De pas wordt geaccepteerd in 20 Europese landen. Een leuke bijkomstigheid is dat je tijdens het snelladen op alle Shell locaties met deze pas, van een gratis kopje koffie kunt genieten.

Maingau laadpas

De laadpas van Maingau kan in Nederland niet op alle laadpalen worden gebruikt. Maar in het buitenland, en dan vooral in Duitsland, is de pas zeer goedkoop voor snelladen met een scherp tarief van € 0,35 / kWh met pas extra kosten als de auto langer dan 240 minuten aan de lader staat. De pas wordt in 11 Europese landen geaccepteerd.

ANWB laadpas

Ben je momenteen in het bezit van alleen een ANWB pas? Dan is het zeker handig om wat extra laadpassen gratis aan te vragen voor je reis naar het buitenland. De pas van ANWB is namelijk alleen in Nederland en België geldig en dus zeer ongeschikt als vakantiepas.

Beste snelladen pas

Ben je veel onderweg of heb je even geen tijd voor een reguliere laadbeurt? Dan laadt je jouw elektrische auto binnen een half uur op langs de snelweg met snelladen. Bij een snellaadstation is het mogelijk om de auto binnen korte tijd tot 80% op te laden.

Let er wel op dat de kosten van snelladen hoger liggen dan bij de standaard laadpalen. Je kunt voor snelladen bijna alle laadpassen gebruiken, maar dankzij de groeiende markt zijn er steeds meer partijen die voor snelladen voordelige tarieven aanbieden. Handig dus om te weten welke partijen dit zijn. Wij hebben de 3 beste laadpassen voor snelladen voor jou op een rijtje gezet.
Lage kosten € 0,35 / kWh
Binnen 15 min. tot 80% geladen
Gratis koffie bij Shell
Lage kosten € 0,35 / kWh
Scherpste snellaad tarief
App met snellaadstation overzicht
Transparantie over de tarieven
Online overzicht laadkosten
Korting voor Vandebron klanten

Shell snelladen

Shell Recharge is de snellaadservice van Shell voor elektrische voertuigen. Deze snelladers laden jouw auto binnen 15 minuten tot 80% op. Snelladen bij Shell Recharge kost € 0,35 / kWh zonder extra servicekosten. De laadpas is gratis en zonder abonnement aan te vragen. Een leuke bijkomstigheid van deze pas is dat je bij Shell tijdens het wachten van een gratis kopje koffie geniet om zelf ook weer wat energie te krijgen. Daarnaast is Shell Recharge de meest geaccepteerde laadpas van Europa en dus ook zeer geschikt als vakantiepas.

Maingau snelladen

Duitse laadpas partij Maingau is in Nederland erg populair geworden door hun scherpe tarieven voor snelladen bij Fastned. Met een vast tarief van € 0,35 / kWh zonder extra kosten voor zowel het regulier- als snelladen is Maingau een goedkope keuze voor als je jouw elektrische auto binnen een half uur wil hebben opgeladen. Helaas werkt de laadpas van Maingau niet op alle laadpalen in Nederland. Wel hebben zij een overzichtelijke app voor het zoeken van snellaadstations waar je met deze pas wel terecht kunt.

Vandebron

Voor snelladen is de laadpas van Vandebron niet zo zeer de goedkoopste, maar wel de beste keuze op het gebied van transparantie over de tarieven. Waar het bij veel laadpalen nog maar af te wachten is wat de laadbeurt je kost, weet je met Vandebron precies wat je betaalt door het handige overzicht van jouw laadkosten. De Vandebron laadpas komt met een abonnement van € 3,50 p.m. waardoor je naast de kosten van het laden geen extra kosten meer hebt. Ben je klant bij Vandebron? Dan betaal je slechts € 1,50 voor dit abonnement. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Beste thuis laden pas

Als je thuis geen eigen laadpaal hebt kun je jouw elektrische auto opladen bij een openbare laadpaal bij jou in de buurt. Je hebt hiervoor een laadpas nodig. De meeste laadpassen zijn te gebruiken bij alle laadpalen in Nederland, maar er zit wel verschil in oplaadkosten afhankelijk van welke pas je bij welke laadpaal en in welke regio gebruikt.
Vaste tarieven per regio
Goedkoop bij eigen laadpunten
Altijd een laadpunt in jouw buurt
Goedkoop bij eigen laadpunten
Beheert veel laadpunten
Ook handig als vakantiepas
Veel eigen laadpunten
Voordelig bij eigen laadpunten
Geen maandelijkse kosten

Beste laadpas per stad

Sommige gemeentes en regio's werken met specifieke CPO tarieven waardoor je in deze gebieden met de ene laadpas goedkoper uit kan zijn als met de ander. Wij hebben voor de grote steden in de Randstad uitgezocht welke laadpassen dat zijn. Woon je in Amsterdam, Utrecht, Den Haag of Rotterdam? Bekijk dan per stad de beste laadpas.

Beste laadpas in jouw buurt

Staat jouw regio er niet tussen? Bekijk dan hieronder de top 3 van laadpassen die over het algemeen in Nederland zeer voordelig zijn.