De elektrische auto markt groeit als kool en ook niet heel vreemd, elektrisch rijden is beter voor het milieu en vaak stukken voordeliger dan een benzine of diesel auto. Door de groei van het aantal verkochte elektrische auto’s, groeit ook het oplaad netwerk en de aanbieders van laadpassen hard. Inmiddels zijn er tientallen laadpas aanbieders, waardoor het lastig in te schatten is welke laadpas voor jou het beste is. De keuze voor één of meerdere laadpassen, is sterk afhankelijk van de plek waar je de auto het vaakst oplaadt en natuurlijk waar je de auto nog meer oplaadt, bijvoorbeeld op het werk of tijdens de vakantie.

Waar laad jij je auto meestal op

Veel elektrische rijders, laden hun auto vooral op vlak voor de deur van hun huis. Wel zo makkelijk want dan weet je dat je altijd met een volle accu op pad kan. Daarnaast kan je wellicht bij het bedrijf waar je werkt je auto opladen of misschien ben je wel heel veel onderweg en laad je vooral lang de snelweg. De plek waar je het      meest oplaadt is zeer bepalend voor de laadpas die je gaat aanschaffen. Is de paal waar je het meeste laadt, er een van Shell Recharge/New motion dan is het handig hiervan een laadpas te hebben, terwijl als je vaak langs de snelweg je auto oplaadt het wellicht handig is om een Maingau pas aan te schaffen voor de snelladers van Fastned.

Hoeveel laadpassen aanvragen

De hoeveelheid laadpassen die je kan aanschaffen is heel groot, je zou bij alle partijen een gratis pas aan kunnen vragen, maar dat maakt het natuurlijk niet makkelijker. Met zo een grote range aan laadpassen, weet je dan ook snel niet meer welke laadpas je wanneer het beste kan gebruiken. Kies er dus voor om een laadpas aan te schaffen van de laadpalen dicht bij je huis en/of op je werk, een laadpas voor onderweg die je bij snelladers kan gebruiken en een universele pas. Zo heb je altijd genoeg keuze in laadpassen, maar niet te veel.

Abonnement voor vast laadpunt

Blijk je uiteindelijk eigenlijk alleen op te laden aan de laadpaal van één aanbieder, dan is het wellicht ook nog wel interessant om te kijken naar een laadpas met een abonnement. Door middel van een abonnement vervallen vaak de starttarieven bij de laadpaal en ben je daardoor vaak voordeliger uit. Partijen met een abonnement optie zijn bijvoorbeeld E-flux en Vandebron.

Je kunt hier ook alle laadpassen vergelijken