Nieuw op laadpas.net is de Tap Electric laadpas. Een uniek concept onder de laadpassen die de gebruikservaring van elektrisch laden naar een hoger niveau tilt. Wij hebben ‘m getest en vertellen je waarom wij deze aanraden.

Hoe werkt de Tap Electric laadpas?

De Tap Electric laadpas is een laadpasapp die real-time informatie toont over waar je het beste kunt laden op je route, tegen de goedkoopste tarieven. De app vergelijkt zelf de laadpaaltarieven van alle laadpalen in je omgeving voor je, door de kosten per laadpas aanbieder te tonen.

Handig, want zo heb je alle informatie bij elkaar in één app die je constant voorziet van de laatste updates. Zo hoef je niet zelf in verschillende apps de actuele prijzen te vergelijken. Ook toont de app welke laadpalen wel en niet beschikbaar zijn. Precies wat je wil weten als je wil gaan laden.

Voordelen van de Tap laadpas:

  • Eerste laadpas met 2-factor authenticatie in combinatie met de tapkey
  • Real-time informatie over beschikbare laadpalen en kosten
  • Als gast te gebruiken (zonder aanmelding)
  • Werkt met de grootste publieke laadpaalnetwerken in de EU en VK
  • Goede app scores: 4,6 in Google Play Store en Apple Store
  • Geld verdienen met je eigen laadpaal via de Tap Electric app mogelijk

Betalen met de gratis Tap laadpas

Je kunt een gratis Tap laadpas aanvragen in twee varianten.

1. Gratis pay-as-you-go

Met de gratis pay-as-you-go laadpas kun je de app als gast geheel gratis gebruiken, en direct via de app betalen. Hierbij hoef je je dan ook niet aan te melden en je kunt meteen via de Tap QR-code beginnen met laden. Met deze gratis variant betaal je voor elke laadbeurt het CPO-tarief van de laadpaalaanbieder + 10% transactiekosten.

2. Gratis Light laadpas

Dan is er ook de gratis Light laadpas. Daarmee betaal je eveneens geen aanmeldkosten of abonnementskosten, alleen het CPO-tarief en 5% transactiekosten, in plaats van 10%.

De gratis Light laadpas wordt al gauw interessant als je de pas vaker gaat gebruiken. Bovendien ontvang je bij de gratis Light laadpas een handige tapkey om je laadsessies te starten en stoppen. Bij dit abonnement kies je ook via de app de betaalmethode. In de app kun je gemakkelijk het Light abonnement activeren.

Bekijk meer gratis laadpassen

Onze ervaring met de gratis Tap Electric laadpas

Benieuwd dat we waren naar deze nieuwe gebruikservaring, hebben wij de gratis Tap laadpassen meteen getest.

Tap Electric Pay-as-you-go ervaring

Het gebruiken van de laadpas als gast was zeer eenvoudig te noemen en zo gepiept. Het downloaden van de app via de Tap Electric QR-code was een fluitje van een cent en we konden meteen laden, zonder een account te hoeven aanmaken.

Helaas is het met pay-as-you-go (en alle andere laadpassen) niet mogelijk om direct via de app te betalen door je smartphone tegen de lader te houden. Je betaalt bij deze variant door de laadpaal te selecteren en te activeren in de app. Dit voelde toch ietwat omslachtig in de context van een ‘betere gebruikservaring’, omdat verder alles via de app gaat. Hopelijk is dit in de toekomst wel mogelijk.

Tap Electric Light ervaring

De gratis Light laadpas konden we vrij makkelijk activeren in de Tap Electric app en een account aanmaken was zo gedaan. De tapkey werd al verrassend snel binnen 2 dagen bezorgd en deze was bovendien al geactiveerd, wat niet gebruikelijk is met andere laadpassen- en druppels. Het starten en stoppen van de laadsessies werkte precies zoals je zou verwachten en riep geen verdere vragen op. Een prima ervaring dus.

Over het gebruiksgemak van de app zelf zijn we zeker te spreken, in het bijzonder over de notificaties van de app. Ook de status van laden werkt erg goed. Zo kun je live zien hoeveel euro je kwijt bent met laden, waar je dat bij andere laadpasaanbieders achteraf pas op de factuur ziet.

De gratis Electric Tap laadpas is wat ons betreft een app die je graag en veel zal gebruiken, en die laden in veel opzichten een stuk makkelijker en gebruiksvriendelijker maakt.

Tip: Betaald Roamer abonnement

Tap heeft naast de gratis abonnementen ook een betaald abonnement, het Roamer abonnement. Daarbij betaal je € 2,50 per maand aan abonnementskosten en 0% transactiekosten boven op het CPO-tarief. Dit is de voordeligste optie wanneer je meermaals per week gaat laden met de Tap laadpas.