Rijd je in een elektrische auto? Dan zul je één of meerdere laadpassen moeten aanschaffen. Dit kan bij een aantal partijen. Maar welke laadpas met abonnement is het goedkoopste?

Laadpas met abonnement

Je kunt het beste een laadpas kiezen van de laadpaal die je het meeste gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld een laadpaal op weg naar werk zijn. Met een abonnement weet je dan precies wat je elke keer aan tarieven betaalt.

Bij een aantal partijen krijg je een gratis laadpas. Dit is natuurlijk fijn meegenomen. Maar het grootste verschil zit in de abonnementsprijs en de prijs voor laden zelf. Bij E-Flux betaal je bijvoorbeeld € 2,95 per maand, terwijl dit bij ANWB € 3,99 is. Qua laadtarief is Eneco juist weer zeer voordelig vanwege de vaste tarieven. Het laadpas abonnement bij Eneco is € 3,00 per maand.

Twijfel je nog of je wel een laadpas met abonnement moet nemen? Over het algemeen geldt: bij 11 laadsessies of meer per maand is het verstandig te kiezen voor abonnement.

Top 3 goedkoopste laadpassen met abonnement

# Laadpas Kosten pas Starttarief Starttarief met abonnement Abonnement
1. E-flux € 5,- € 0,32 € 0,00 € 3,23 Aanvragen >
3. Eneco Gratis € 0,61 € 0,00 € 3,00 Aanvragen >
5. ANWB € 1,95 € 0,34 € 0,00 € 3,99 Aanvragen >

Laatste update: januari 2023

Gratis laadpas zonder abonnement

Naast een laadpas met abonnement kun je ook nog een paar extra gratis laadpassen zonder abonnement aanvragen. Super handig, want je betaalt hier dus niks voor. Maar je kunt wel voordeliger opladen bij de laadpalen van die specifieke partij.

Mocht je een route rijden waar geen laadpalen van je laadpas met abonnement staan, kun je hoogstwaarschijnlijk een van de andere passen gebruiken.