Nu de energieprijzen nog hoog zijn, is het verschil tussen de laadpas tarieven ook nog steeds erg groot. Een volledige opgeladen accu kan op de ene plek € 17,- kosten terwijl bij een andere paal dit meer dan € 40,- kost. Ook wanneer je een andere laadpas gebruikt bij dezelfde laadpaal, kan het verschil ook zover uiteenlopen. Het is daarom belangrijk om verschillende laadpassen te vergelijken.

De verschillen in tarieven zijn groot

De prijs die je nu betaalt voor een laadsessie bestaat uit drie onderdelen: de plaats waar de laadpaal staat, de partij die achter de laadpaal zit en de laadpas die je gebruikt. Op de eerste twee onderdelen heb je geen invloed, tenzij je naar een andere plaats of laadpaal rijdt. Op die laatste, de laadpas, heb je wel invloed. Er zijn inmiddels tientallen verschillende laadpas aanbieders in Nederland. Ieder berekent weer op een andere manier de prijs: wel of geen starttarief, een vast tarief ongeacht de laadpaal, een ander tarief bij snelladen etc. Daarom kan soms de ene of juist de andere laadpas het meest geschikt zijn voor een specifieke laadpaal.

Meerdere laadpassen is altijd aan te raden

Je kunt kiezen voor een laadpas met abonnement. Dit is aan te raden wanneer je veel laadt bij openbare laadpalen. Vaak is zo’n abonnement voordeliger wanneer je meer dan 15 keer met dezelfde laadpas oplaadt per maand. Wanneer dit niet het geval is, kan je het beste voor meerdere gratis laadpassen kiezen. Op die manier kan je kiezen met welke laadpas je oplaadt bij welke laadpaal. Laadpassen die aan te raden zijn om te bestellen zijn:

Als je deze laadpassen bij je hebt, heb je vrijwel in elke situatie de goedkoopste optie.