Shell Recharge heeft deze week aangekondigd dat ze blokkeerkosten gaan rekenen. Dit houdt in dat je na 4 uur aan een openbare laadpaal, extra kosten gaat betalen. De extra kosten zijn €0,05 per minuut met een maximum van € 12,-. Dus wanneer je 's nachts je auto op wilt laden of je een elektrische auto hebt die niet binnen 4 uur is opgeladen, dan is het de hoogste tijd om te kiezen voor een alternatief voor de Shell Recharge laadpas.

E-Flux beste alternatief voor Shell Recharge

Het fijne aan de Shell Recharge laadpas is dat je overal hetzelfde starttarief hebt en de laadkosten overzichtelijk zijn. Daarnaast is het ook een laadpas die je vrijwel overal kunt gebruiken. Een goed en vergelijkbaar alternatief voor de Shell Recharge is de E-Flux laadpas. Bij deze laadpas heb je een goedkoper starttarief bij elke laadpaal van € 0,32.

Je betaalt bij E-Flux de kosten van het laadpaal tarief. Er is dus geen vast bedrag per laadpaal maar je betaalt ook geen extra roamingkosten. Een tip is wel om altijd de app van E-Flux te checken voordat je gaat laden. Het kan zijn dat een laadpaal opeens duurder is. Maar over het algemeen laadt je hiermee altijd het goedkoopste op.

Alternatief met een vast laadtarief

Heb je liever overal een vast laadtarief, dan is de MKB Brandstof laadpas aan te raden. Let wel dat deze alleen voor ondernemers is aan te vragen. Hierbij heb je een starttarief van € 0,29. Je betaalt bij publieke laadpalen € 0,51 per kWh. Bij Snelladers betaal je € 0,70 per kWh.