Alle tarieven en kosten in één overzicht
Vind jouw geschikte laadpas
9.2 klantwaardering
Keuze.nl website

Beste laadpas voor op vakantie

Op zoek naar de beste (gratis) laadpas voor op vakantie? Dit is onze top 3.
Shell Recharge Laadpas
Scherpste snellaadtarief bij Shell laadpunt
Grootste netwerk laadpunten
Gratis laadpas
Maingau laadpas
Vaste laadtarieven per land
Geen extra kosten
Gratis laadpas
ANWB Laadpas
Vaste laadtarieven op AC-laadpalen
Met abonnement optie
Veel landen beschikbaar

Shell vakantie laadpas

De Shell Recharge laadpas is de meest geaccepteerde pas in Europa en daarom erg handig om hoe dan ook mee te nemen tijdens jouw autoreis door Europa.

De pas wordt geaccepteerd in ruim 45 Europese landen. Handig om de Shell Recharge-app te downloaden. Hiermee zie je waar laadpalen op jouw route liggen en of ze beschikbaar zijn. Extra handig om in de app te filteren op Shell Recharge laadpalen. Dan ben je verzekerd van een vast laag tarief op snelladers. Tot nu toe zijn deze nog alleen te vinden in Nederland en Engeland. Ook zie je in de app de bijbehorende tarieven en de geschatte totale kosten van andere laadpalen op de kaart.

De pas is gratis, maar je betaalt wel € 0,35 per laadsessies tot een maximum van € 7,- per maand.

Naar Shell Recharge
shell vakantiepas

Maingau vakantie laadpas

Maingau vakantiepas

De Maingau laadpas is van een Duitse energieleverancier en werkt op zo'n 60% van de Europese laadpalen. De pas wordt inmiddels in ruim 11 landen geaccepteerd. Je laadt extra voordelig met de pas in Nederland voor een vast tarief van € 0,69 / kWh voor AC-laders en € 0,79 / kWh voor DC-laders. In Duitsland is er een vast tarief van € 0,54 / kWh voor AC-laders en € 0,64 / kWh voor DC-laders. Wil je weten wat de beste laadpas voor Duitsland is, lees daarover meer in dit artikel.

Het enige nadeel is dat je met de Maingau laadpas een boetetarief betaalt wanneer je te lang laadt. Al zou je hier onderweg naar je vakantiebestemming niet zo snel last van hebben, met het gebruik van voornamelijk snellaadpalen. Bij snellaadpalen betaal je namelijk na 60 minuten, en bij normale laadpunten na 240 minuten, een boetetarief van € 0,10 per minuut.

Naar Maingau

ANWB vakantie laadpas

De ANWB laadpas heeft een goede dekking op laadpalen in Nederland, België en Luxemburg. Ook komen er steeds meer laadpalen in andere Europese landen bij waar de ANWB pas ook op werkt. In totaal werkt de ANWB pas in al 15 Europese landen. Ook handig is dat je met de ANWB routeplanner de laadpunten langs jouw route kan vastleggen.

In Nederland betaal je een vast starttarief van € 0,34 / kWh. Deze tarieven gelden ook in het buitenland.

Toch is het een goed idee om ook de andere aanbevolen laadpassen voor vakantie aan te schaffen. De prijzen van de ANWB-pas op snellaadpalen zijn namelijk wel variabel en in het buitenland is vaak niet vooraf duidelijk tegen welke tarieven je je auto oplaadt.

Naar ANWB
ANWB vakantiepas

Vakantie pas: de 3 beste tips

vakantie laadpas

Ook op vakantie wil je je geen zorgen hoeven te maken of je wel op tijd een laadpaal vindt. Hoewel Nederland koploper is wanneer het aankomt op publieke laadpalen, is het in het buitenland soms toch even zoeken naar een laadpaal voor jouw auto en een laadpas dat daarop werkt. Daarom nog drie tips om ook op vakantie zorgeloos te rijden met je elektrische auto:

  1. Vraag meerdere gratis laadpassen aan: Het kan voordelig zijn om met meerdere laadpassen op pad te gaan. Zo heb je altijd een laadpas bij de hand die op de laadpaal werkt. Ook kan je de pas gebruiken waarmee je de laagste tarieven betaalt.
  2. Gebruik routeplanners: Met routeplanners als A Better Routeplanner of de routeplanner van de ANWB kan je onderweg makkelijk de laadpaal voor jouw auto vinden en er naar toe navigeren.
  3. Gebruik de apps van de laadpasaanbieders: De meeste laaspasaanbieders hebben een eigen app. Hiermee kan je laadpalen zoeken, de route er naar toe navigeren en vooraf de tarieven bekijken.

Laadpas vergelijken

Vergelijk in ons overzicht alle laadpassen en vindt de laadpas die het beste bij jou past.