Alle informatie over de Eneco laadpas
9.5 klantwaardering
Keuze.nl website
Navigeer snel naar:

Eneco laadpas voor- & nadelen

 • Laden tegen een vast tarief
 • Voordelig laden bij Eneco laadpalen
 • 100% duurzame stroom
 • Alleen met abonnement
 • Abonnement na 1 jaar opzegbaar
 • Hoog starttarief bij andere laadpaalaanbieders

Ons advies

Met de Eneco pas kan je erg voordelig laden bij een Eneco eMobility laadpunt. Schaf deze pas dus zeker aan als deze laadpunten bij jou in de buurt staan. Staan deze niet bij jou in de buurt? Dan is het aan te raden om een andere laadpas te kiezen.

Eneco laadpas tarieven
Abonnementskosten €3,- p.m.
Starttarief
Eneco laadpalen €0,- per sessie
Overige laadpalen €0,61 per sessie
Laadtarieven AC
Eneco laadpalen €0,23 per kWh
Allego laadpalen €0,58 per kWh
Overige laadpalen €0,51 per kWh
Laadtarieven DC
Fastned €0,69 per kWh
Overige snelladers €0,80 per kWh
Laatst geüpdatet op 1 mei 2024

Laadpas informatie

NL dekking
Alle laadpalen in Nederland
EU dekking
45 landen
België Duitsland Frankrijk Luxembrug Nederland Oostenrijk Zwitserland Denemarken Estland Finland Ierland Italië Letland Noorwegen Polen Slovenië Spanje Tsjechië Verenigd koninkrijk Zweden En vele meer
Vakantiepas
Gratis laadpas
Snelladen
Corri-Door EnBW Fastned Ionity Ladenetz Shell Recharge Vattenfall Allego EON Innogy
Opladen
Laadpas Laadsleutel

Eneco laadpas aanvragen

Wil je de gratis laadpas van Eneco aanvragen? Vul dan je gegevens in op de website en ontvang de laadpas binnen 3 werkdagen. Je kan voor eenmalig € 7,95 ook kiezen voor een laaddruppel.

Eneco laadpas aanvragen

Meer informatie over Eneco laadpas

Waar kan ik de Eneco laadpas gebruiken?

De Eneco laadpas heeft een zeer goede dekking in Nederland. Na ontvangst kun je direct laden bij Eneco laadpalen, en binnen 2 dagen bij alle andere type laadpalen in Nederland. De Eneco laadpas is compatibel met zowel publieke laadpalen als met snellaadstations. Eneco biedt op hun website een kaart aan van het complete E-Flux netwerk.

Wat kost de Eneco laadpas?

De Eneco laadpas is alleen te vragen in combinatie met een abonnement van €3,- per maand. Als je een Alfen Pro-Line Single of Vestel Basic laadpaal koopt bij Eneco, ontvang je een gratis laadpas zonder abonnementskosten. Het is ook mogelijk om een laaddruppel (sleutelhanger) te bestellen. Hiervoor betaal je eenmalig een bedrag van €7,95.

Dekking buitenland Eneco eMobility laadpas

De dekking van de Eneco eMobility laadpas is in het buitenland zeer goed. In de Benelux en Duitsland heeft de Eneco eMobility laadpas een volledige dekking. Ook in de rest van Europa is de dekking erg goed. Op de website van Eneco staat een handig overzicht en een pdf met daarin alle aangesloten laadpalen. In het buitenland geldt een starttarief van €0,61, een normaal kWh-tarief van €0,65 en een snellaad kWh-tarief van €0,87. In Duitsland en Oostenrijk geldt een blokkeertarief van €0,10 na 5 uur met een maximum van 3 uur. Bij snelladen gaat het blokkeertarief na 1 uur in.

Levertijd Eneco eMobility laadpas

Het duurt gemiddeld 3 werkdagen voordat je je Eneco eMobility laadpas of laaddruppel in huis hebt. De pas hoef je niet zelf te activeren, dit heeft Eneco al voor je gedaan.

Eneco laadpas abonnement opzeggen

De minimale looptijd van een Eneco eMobility laadpas is 1 jaar. Hierna kun je de laadpas maandelijks opzeggen.

Laadpaal Eneco eMobility aan huis

Eneco biedt ook de mogelijkheid om een laadpaal aan huis te plaatsen. Wanneer je een laadpaal aan huis plaatst, bespaar je flink op de kosten voor het opladen van je auto. Met een Eneco eMobility laadpaal aan huis ontvang je een gratis laadpas en betaal je een vast tarief per kWh van €0,23. Als je thuis oplaadt, stijgen ook je energiekosten. Eneco betaalt deze kosten elke maand terug in de vorm van een vergoedingstarief. Zo betaal je alleen de laadkosten en niet de kosten voor energie.

Eneco app MijnLaden

Iedereen met een Eneco eMobility laadpas krijgt toegang tot de SlimLaden app van Eneco en het online (web)portaal MijnLaden. In de SlimLaden App kun je zien wat de voordeligste momenten zijn om jouw auto op te laden. In de MijnLaden omgeving kun je:

 • Jouw facturen inzien
 • Inzien hoeveel je hebt gereden en wat de kosten van jouw laadsessies zijn
 • De hoeveelheid CO2 zien die je hebt bespaard
 • Het vergoedingstarief instellen
 • Een overzicht bekijken van alle laadpalen

Bespaar extra met de SlimLaden app

De SlimLaden app van Eneco geeft inzicht in wat voor jou de goedkoopste momenten zijn om te laden. Door gebruik te maken van daluren is thuisladen hierdoor nog voordeliger. In de app kun je aangeven wanneer je jouw auto opgeladen wilt hebben. De SlimLaden berekent vervolgens zelf wat het beste moment om te laden is. Heb je een energiecontract bij Eneco of Oxxio? Dan krijg je zelfs een beloning van €0,024 voor elke slim geladen kWh. Deze beloning kan oplopen van €300,- tot €450,- per jaar. Let op: de SlimLaden app is tot nu toe alleen beschikbaar voor specifieke automodellen. Deze vind je terug op de Eneco eMobility website.

Laadpas vergelijken

Vergelijk in ons overzicht alle laadpassen en vindt de laadpas die het beste bij jou past.